5 דרכים יעילות לטיפול בצלוליט

אחת התופעות האסתטיות איתן אנחנו נאלצים להתמודד היא צלוליט. נשים רבות מנסות דרכים שונות להיפטר מצלוליט כאשר ישנן דרכים יעילות יותר ופחות לעשות זאת. צלוליט היא תופעה נפוצה ולמעשה מעל ל-90 אחוז מהנשים סבלו מצלוליט בשלב כזה או אחר בחייהן, אך החדשות הטובות הן שיש דרכי פעולה פשוטות להימנע מכך, בעיקר כאשר משלבים שימוש בתכשירים מסוימים עם שגרת חיים בריאה. מהן הדרכים הטובות ביותר להתמודד עם צלוליט? על כך נרחיב במאמר הבא.

 

קודם כל, מה זה צלוליט והאם זה שם נרדף לצלוליטיס?

פעמים רבות חל בלבול בין המושגים צלוליט וצלוליטיס בשל השם הדומה של שתי התופעות אך חשוב להדגיש כי מדובר בשתי תופעות שונות לחלוטין.

צלוליטיס היא דלקת תת עורית והתסמינים שלה הם עור אדום, נפוח, רגיש וכן כאבים באזורים בהן יש צלוליטיס. צלוליטיס מלווה בתסמינים קשים כגון חום, צמרמורות, כאבי ראש, הזעה ולחץ דם נמוך ומחייבת טיפול רפואי, וטיפול עצמאי עם תכשירים ממש לא יספיק.

לעומת זאת, צלוליט היא תופעה קוסמטית שבאה לידי ביטוי בגבשושיות על פני העור כתוצאה מהצטברות של תאי שומן ברקמה התת עורית. ניתן לזהות צלוליט לפי מרקם העור, שבמקרה של צלוליט מזכיר מעט קליפת תפוז ומראה גבשושי.

 

דרכים למנוע ולהתמודד עם צלוליט

צלוליט אינה בעיה בריאותית חמורה, אך בכל זאת מדובר במטרד קוסמטי שפוגם בחזות של העור שלנו ובבריאותו ולכן נרצה להיפטר ממנו. באופן כללי, הדרך להתמודד עם צלוליט משלבת בין שמירה על שגרה בריאה וכן טיפוח הפנים שלנו. אלה הן הדרכים לעשות זאת:

  • תזונה נכונה: לתזונה ולאוכל שאנחנו מכניסות לגוף ישנה השפעה רבה על העור שלנו ובפרט על היווצרות צלוליט. כדי להימנע מצלוליט יש להשתדל להימנע ממזון מעובד, כמויות גבוהות של סוכרים, שומן רווי ומלחים ולהעדיף מזון בריא כגון ירקות, קטניות ואוכל ביתי.
  • שתיית מים: מים הינו מרכיב חשוב וחיוני לבריאות העור שלנו ולאיזון הלחות בו, ולכן חשוב לכלול שתיית מים כחלק בלתי נפרד משגרת הטיפוח. רצוי לשתות בכל יום לפחות 2 ליטר מים על מנת להגביר את קצב חילוף החומרים ושיפור בריאות העור.
  • פעילות גופנית: לא חובה לקרוע את עצמך באימונים מפרכים ואפילו פעילות גופנית פשוטה ולא מאוד מאומצת כגון הליכה למשך של כ-40 דקות כמה פעמים בשבוע יכולה לסייע. פעילות גופנית חשובה לשריפת שומנים, חיטוב, שיפור המטבוליזם, יצירה של כלי דם חדשים ופינוי רעלים.
  • שינה: מחסור בשעות שינה עלול ליצור חוסר איזון הורמונלי הגורם להתפתחות צלוליט. לכן מומלץ מאוד להקפיד לישון לפחות 7-8 שעות שינה בכל לילה, ככל שניתן לעשות זאת.
  • שימוש בקרם ייעודי לצלוליט: קרם לטיפול בצלוליט יכול לעשות פלאים לעור הפנים ולטפל כראוי בצלוליט. דרך Oh!Glow ניתן לרכוש שמן אורגני לטיפול בצלוליט המרענן את עור הפנים ומעודד ניקוי רעלים.

קרם לצלוליט

אולי יעניין אותך גם

טראומת מלחמה
בריאות
חוויתם טראומה במלחמה? כך תוכלו להתגבר

חוויית קרב ומלחמה יכולה להותיר צלקות נפשיות עמוקות בדמות טראומה פוסט-טראומטית. תסמינים כמו הצפות זיכרון, סיוטים, חרדה והימנעות חברתית עלולים לפגוע משמעותית בתפקוד ובאיכות החיים

קרא עוד »
מנתח אף
בריאות
5 טיפים למציאת מנתח אף תותח!

ניתוח אף הוא הליך כירורגי שמטרתו לעצב מחדש ולשפר את מראה האף. מעבר ליתרונות הקוסמטיים שלו, ניתוח אף משרת מטרה חיונית בתיקון בעיות תפקודיות, כגון

קרא עוד »
מה תפקידו של פודיאטור מנתח
בריאות
מה תפקידו של פודיאטור מנתח?

פודיאטורים מנתחים מבצעים ניתוחים עבור שתי מטרות מרכזיות, שהן טיפול בפגיעות וחבלות וטיפול בעיוותים באזור כפות הרגליים. אם יש לכם בעיות או כאבים באזור כפות

קרא עוד »