קורקינט חשמלי – כיצד לרכב מבלי לעבור על החוק

בשנים האחרונות הקורקינט החשמלי נכנס לחיינו כאמצעי תחבורה לגיטימי, זמין וזול. בעיות החנייה במרכז הארץ, בשילוב עם הפקקים והמיסים המוטלים על רכבים, הולידו את הביקוש הרב לקורקינט חשמלי, בכדי לא להזדקק לתחבורה ציבורית.

 

קורקינט חשמלי ככלי תחבורה

ככלל, מאחר והקורקינטים החשמליים למיניהם, משמשים ככלי תחבורה לכל דבר, כללי התעבורה חלים עליהם. משמעות הדבר הוא שיש חובה לציית לתמרורים ורמזורים בדרך, ולרכב רק במקומות המיועדים לכך. בפרט, התקנות החדשות החלות על כלי רכיבה כאלו, ובפרט קורקינט חשמלי, קובעות כי על הספק המנוע המירבי לא לעלות על 250W; שמהירותו תוגבל ל25 קילומטר לשעה; משקל הקורקינט יוגבל ל30 ק"ג; הרוכב מחוייב בקסדה ובשעות חשיכה גם באפוד זוהר; וגילו לא ירד מ16. בנוסף, חקיקה חדשה קובעת כי יש חובה לרוכב הקורקינט לעבור מבחן תיאוריה, בטרם יוכל לרכב על הכלי החשמלי.

 

החוקים לנהיגה בקורקינט חשמלי

הנהיגה בקורקינט מותרת בכבישים ציבוריים, בכפוף לשמירה על חוקי ותקנות התעבורה השונים, בדגש על רכיבה בנתיב הימני בכדי למנוע פגיעה במהלך השוטף של הנסיעה בכביש והאטת התנועה; אך הרכיבה מיועדת בראש ובראשונה לשבילי אופניים, או לנתיב תחבורה לרוכבי האופניים, שציבור רוכבי הקורקינטים נמנה עליהם. הרכיבה על המדרכה אסורה בהחלט, למעט חריגה ספציפית הנוגעת לרחובות ללא שבילים מוסדרים.

כיום, נושא ההסדרה הכוללת באשר לרוכבי כלים חשמליים עדיין בעלטה, וישנן בעיות רציניות שנובעות מכך: רוכבי קורקינטים שאינם מפוצים במידה ונקלעו לתאונות דרכים, חוסר היכולת לבטח את הרכיבה, הקושי באכיפת הרכיבה, והשימוש בקרב ציבור שאינו מורשה לכך, ודוגמאות נוספות.

על אף הפתרון המבורך שיצרו כלים חשמליים אלו, לבעיות הגודש בכבישים ומצוקת החנייה במרכז הארץ, לעיתים הרוכבים עלולים לעבור על החוק, ואף לסכן את הסובבים אותם, ובפרט את עצמם. במשרד סיוון כהן ושות', ניתן לקבל ייעוץ וטיפול איכותי ומקצועי בתיקים הנוגעים להפרת תקנות וחוקי התעבורה בעת רכיבה על קורקינט חשמלי, אשר בעצמם מורכבים מעצם היותם מתגבשים באופן דינאמי.

לסיכום, בין אם נרצה ובין אם לא, הקורקינט הפך חלק בלתי נפרד מההתנהלות התעבורתית במדינה בתקופה האחרונה. לכן, בין אם אנו רוכבים ובין אם חולקים עם אותם רוכבים את הדרך, חשוב לשמור על חוקי התעבורה, לנהוג לפי הנהלים, ולשמור על סביבה בטוחה. אם לא בכדי לשמור על החוק, לפחות כדי לשמור על החיים.

 

בנות לפני רכיבה

אולי יעניין אותך גם

7 טיפים לבחירת עוד תותח!
עריכת דין
7 טיפים לבחירת עו"ד תותח!

כאשר מתמודדים עם בעיות משפטיות, חשוב להחזיק את עורך הדין המתאים לצידך. בחירת עורך דין מוסמך ואמין יכולה להשפיע באופן משמעותי על תוצאת התיק שלך.

קרא עוד »