4 דברים שצריכים להופיע בכל הסכם ממון

בין אם אתם מתחתנים בטקס נישואין אזרחיים, או שמא אתם מתחתנים בבית הדין הרבני, ההמלצה הכי גורפת עבורכם היא לנסח הסכם ממון אצל עורך דין.

רק לאחר ניסוחו של זה, תוכלו להיות בטוחים כי חייכם אינם נתונים ביד הגורל, אלא אתם אלו שנמצאים בשליטה על עתידכם.

חכמים מאיתנו כבר אמרו פעם: "אתה יודע עם מי אתה מתחתן, אבל אתה לעולם לא יודע ממי אתה תתגרש". המשמעות של המשפט הזה, נעוצה בכך שבמקרים רבים, אנשים מחליפים את צבע עורם כשמדובר בתהליכי גירושין. לא פעם, הילדים ניזוקים כתוצאה מהסכסוכים בין בני הזוג, מה שמוביל לטראומות רגשיות ונפשיות לא מבוטלות בכלל. בכדי להבטיח שאתם לא תיפלו לאותם מקומות חשוכים שפוגעים גם בכם וגם בילדים שלכם, מומלץ לנסח מראש הסכם ממון אשר נועד ליישב סכסוכים לפני שהם בכלל פורצים. אז בלי הרבה דיבורים, הנה 5 דברים שחייבים להופיע בכל הסכם ממון.

בקרו באתר האינטרנט של ישראל – אטנילוב למידע אודות איך מאשרים הסכם ממון ב-2020.

 

כנראה הכי חשוב: משמורת ילדים

אין ספק, זהו הנושא הכי חשוב – משמורת על הילדים שלכם. אתם מוזמנים למנוע את הסכסוך הכי כאוב שיכול להתרחש, הנושא של משמורת על ילדיכם. כל הסכם ממון, לא משנה בין אילו בני זוג הוא נחתן ותחת איזה טקס חתונה, כדאי שיכלול סעיף לגבי משמורת על הילדים שלכם.

הסתייעו בעורך דין, נסחו את הסכם הממון שלכם ותוודאו שהילדים שלכם לעולם לא ייפגעו מסכסוכי גירושין ביניכם, בתקווה שבכלל לא יתקיימו לעולם. אמנם סעיפים לגבי הנכסים שלכם הם חשובים ומיד נדבר על זה גם כן, אבל קודם כל תעגנו בחוק את כל מה שקשור בילדיכם, האוצר האמיתי שלכם. בואו נעבור לאוצרות משניים:

 

עיגון הנכסים שלכם בהסכם ממון

אתם מוזמנים לעגן את הנכסים בהסכם הממון, סעיף שכנראה יהיה חובה רק במקרים מסוימים ולא באופן כללי בהכרח. יחד עם זאת, חשוב לדבר על הסעיף הזה, למרות שלא כל זוג אכן שופע בנכסים כאלו ואחרים. אם אתם כבר בפרק ב' או אפילו ג' של חייכם, סביר להניח שכבר צברתם נכסים כאלו ואחרים, אולי גם צברתי ממון.

בכל מקרה, חובה לקיים ולנסח סעיף אשר מעגן את הנכסים שלכם בהסכם הממון. אך יחד עם זאת, יש גם מקרים יוצאים מן הכלל. אם אתם בתחילת חייכם ועדיין לא צברתם הון, ממון או נכסים, יש סיכוי טוב שאתם יכולים כרגע לפסוח על סעיפים מהסוג הזה.

 

מזונות במקרה של גירושין

כולנו מכירים את עשרות הסיפורים על תשלומי דמי מזונות, שלפעמים פשוט לא עולים בקנה אחד עם "חוקי ההיגיון". נסביר למה אנחנו מתכוונים. מן הסתם, אתם מעוניינים למנוע מצבים שבהם תהיו מחויבים בתשלומי דמי מזונות גבוהים יותר מאשר שתוכלו לנשוא על כתפיכם.

ואם זוהי התמונה, יהיה צורך לעגן בראש בהסכם הממון את תשלומי המזונות, במקרה של גירושין, לא עלינו. בכל מקרה, גם אם אתם בטוחים שאתם מתחתנים עם מושא אהבתכם האמיתית, כדאי לקחת זאת בחשבון, כי אתם ממש לא יכולים לדעת מה יהיה בשנים הקרובות ולאן הן יובילו אתכם (השנים). חשוב לדעת, לא ניתן לאשר בבית המשפט הסכם ממון עם סעיפי מזונות לגבי ילדים שעדיין לא נולדו! אם תרצו לאשר הסכם ממון עם סעיף מזונות, אתם תצטרכו לעשות זאת לאחר הולדת הילדים ולאחר טקס הנישואין.

 

חלוקת רכוש בהסכם ממון: חובה לקחת זאת בחשבון!

אתם חייבים לקחת בחשבון את הרכוש שלכם, שכנראה רכשתם טרם נישאתם לבני הזוג שלכם. מאחר שאנשים צוברים לפעמים גם רכוש אשר יקר להם מבחינה סנטימנטלית, יהיה צורך גם לעגן את הרכוש מהסוג הזה בהסכם הממון.

אתם  מוזמנים ליצור קשר עם עורך דין הסכם ממון עוד היום, לנסח את הסכם הממון שיבטח אתכם לכל מקרה שלא יבוא. זכרו, ייתכן שכרגע הכול נראה מושלם במערכת היחסים שלכם, אבל אתם לעולם לא יכולים לדעת מה שנים יביאו איתן. היו חכמים, נסחו הסכם ממון ואשרו אותו אצל נוטריון. בהצלחה!

 

מסמך חתום

אולי יעניין אותך גם

7 טיפים לבחירת עוד תותח!
עריכת דין
7 טיפים לבחירת עו"ד תותח!

כאשר מתמודדים עם בעיות משפטיות, חשוב להחזיק את עורך הדין המתאים לצידך. בחירת עורך דין מוסמך ואמין יכולה להשפיע באופן משמעותי על תוצאת התיק שלך.

קרא עוד »