אתם כבר מדמיינים את זה – אתם קמים בבוקר, שותים את הקפה, פותחים את החלון, ובמקום העשן הרעש והפקקים, נגלים בפניכם החופים המשגעים של יוון. עם אווירה חמה שמתאימה לאופי הישראלי, איכות חיים גבוהה יותר ותרבות עשירה, ישראלים רבים חולמים על רילוקיישן ליוון.
אבל תהליך שכזה דורש גם לא מעט בירוקרטיה – הנה כל מה שחשוב לדעת הרבה ישראלים מקווים לעשות רילוקיישן בשנים הקרובות, ויוון היא אחת מהאופציות הפופולריות ביותר. עם תרבות ים תיכונית וחמה כמו שישראלים אוהבים, אוכל טעים, נופים משגעים, אקלים נעים וחופים כחולים ומדהימים, לא מפתיע שרבים מעוניינים להעביר את חייהם אל המדינה המשגעת. אבל ההליך דורש גם לא מעט בירוקרטיה. אז מה צריך לדעת לפני העתקת החיים ליוון?
הוצאת ויזה
אם תרצו להעתיק את חייכם ולעבוד ביוון, הוויזה המתאימה ביותר היא ויזת שהייה ארוכה (National Visa – D Type). הוויזה מתאימה למטרות עבודה, לימודים או איחוד משפחות, ונדרשת אם אתם מעוניינים לשהות ביוון למשך יותר מ-90 יום במהלך חצי שנה.
כדי להוציא את הוויזה תצטרכו להגיש בקשה בשגרירות יוון בישראל. עבור הבקשה תצטרכו את טופס הבקשה (אותו להוריד מאתר השגרירות או לקבל במשרד), דרכון בתוקף, תמונת פספורט, הוכחת מגורים ביוון (חוזה שכירות או מכתב הזמנה), הוכחת מימון, ביטוח בריאות והוכחת מטרת שהיה (מכתב ממעסיק, מאוניברסיטה, מקרובי משפחה).
לאחר מכן ייתכן ותוזמנו לראיון אישי בשגרירות יוון, ולבסוף תמתינו לקבלת אישור. אשרות נוספות שצריך לשים לב אליהן הן אשרת עסקים, הדורשת אישור מעסיק והוכחת פעילות עסקית ביוון, ואשרת סטודנטים, הדורשת אישור קבלה למוסד לימודים בכיר במדינה.
מחייה ומיסוי
בין יוון לישראל קיים פער מחירים גדול במיוחד. יש המעריכים כי מחייה ביוון זולה פי 1.5 מישראל. לכן, ביצוע רילוקיישן ליוון יכול לחסוך לכם סכום משמעותי לאורך זמן. מבחינת מיסוי, יוון חתומה על אמנת מיסוי עם ישראל, כדי למנוע מיסוי כפול. כך, שמי שעושה רילוקיישן ליוון כשכיר או כעצמאי מחויב לדווח על ההכנסות שלו בשתי המדינות (הדבר שונה כאשר מדובר במי שביצע ניתוק תושבות). אם אתם עושים רילוקיישן דרך מעסיק, מומלץ להיעזר ברואה חשבון המתמחה בנושא.
ביטוח רפואי
כל מי ששוהה ביוון נדרש לכיסוי ביטוח בריאותי. תדרשו להוכיח כיסוי רפואי גם בכל שלבי בקשת הוויזה. תוכלו לקחת פוליסה של ביטוח בריאות מקומי, ביטוח בריאות בינלאומי, או אם אתם מבצעים רילוקיישן דרך מעסיק, לקבל ביטוח רפואי דרך מקום העבודה.
השפה היוונית
בניגוד למדינות אירופאיות אחרות, השפה האנגלית פחות נפוצה ביוון. לימודים באוניברסיטה או אינטראקציות במקום העבודה יוכלו עדיין להתרחש באנגלית, אבל תקשורת עם תושבי המקום תהיה לרוב רק ביוונית. לפני המעבר מומלץ ללמוד את השפה היוונית בעזרת קורס או בשימוש באפליקציה ללימודי שפות.