ממהרים? כך ניתן לפתור תקלות שונות במכשירים הסלולריים במהירות ובנוחות

הסיטואציה מוכרת לכולנו – דווקא ברגע הכי קריטי, כשאנחנו ממהרים לפגישה חשובה או מחכים לשיחה דחופה, הטלפון או הטאבלט מחליטים לשבות. מסך קפוא, אפליקציה שקורסת, או סוללה שמתרוקנת ברגע הכי לא מתאים – כל אלה יכולים להפוך יום רגיל לסיוט טכנולוגי של ממש. אבל לא עוד! עם מספר טריקים חכמים ופתרונות מהירים, תוכלו להתגבר על רוב התקלות היומיומיות במכשירים שלכם ולהמשיך בשגרה כמעט ללא עיכוב.

 

פתרונות בזק לתקלות נפוצות

כשהזמן דוחק, אין אפשרות לבצע תיקונים מורכבים או להמתין לטכנאי. במקרים של מסך קפוא, הפתרון המיידי הוא ביצוע אתחול כפוי – בדרך כלל על ידי לחיצה ארוכה על כפתור ההפעלה ביחד עם כפתור הבית או כפתור עוצמת הקול למשך כ-10 שניות. בעיות קלות רבות נפתרות פשוט על ידי כיבוי המכשיר והדלקתו מחדש, צעד שלוקח פחות מדקה אך עשוי לפתור כ-80% מהתקלות היומיומיות.

 

תקלות סוללה – פתרונות מהירים בדרך

סוללה שמתרוקנת במהירות היא אחת הבעיות המעצבנות ביותר, במיוחד כשאנחנו בחוץ. להארכה מיידית של חיי הסוללה, פעלו מיד להפעלת מצב חיסכון בסוללה, הנמיכו את בהירות המסך למינימום הנדרש, סגרו אפליקציות רקע, וכבו שירותים כמו WiFi, Bluetooth וGPS אם אינם הכרחיים. נשיאת סוללה נטענת קטנה (Power Bank) בתיק יכולה להיות מצילת חיים במצבים כאלה.

תקלות סוללה

שחרור מקום אחסון בשניות

"אין מספיק אחסון" היא הודעה שכולנו נתקלנו בה ברגע הכי לא מתאים, כמו בניסיון לצלם רגע חשוב או להוריד קובץ דחוף. לפתרון מהיר, מחקו את הקבצים הזמניים של הדפדפן ואפליקציות המדיה החברתית, הסירו הודעות טקסט ישנות עם תמונות וסרטונים מצורפים, ונקו את תיקיית ההורדות. ביישומון התמונות, בדקו אם יש אפשרות "פנה מקום אחסון" שמעלה תמונות לענן ומשאירה גרסאות מוקטנות במכשיר.

 

פתרונות מהירים לבעיות רשת

אובדן קישוריות רשת יכול להיות מתסכל במיוחד כשאנחנו מצפים להודעה חשובה או צריכים לגשת למידע דחוף. הפתרון המיידי הוא להפעיל את "מצב טיסה" למשך כ-30 שניות ואז לכבות אותו, פעולה שגורמת למכשיר להתחבר מחדש לרשת. אם זה לא עוזר, נסו לאפס את הגדרות הרשת דרך תפריט ההגדרות (שימו לב שזה ימחק את סיסמאות ה-WiFi השמורות).

 

כשהמסך לא מגיב למגע

מסך מגע שמפסיק להגיב הוא בעיה מתסכלת במיוחד, שכן הוא למעשה מונע כל אינטראקציה עם המכשיר. אם המסך מגיב באופן חלקי, נסו לנקות אותו מטביעות אצבעות ושומן באמצעות מטלית מיקרופייבר יבשה או מעט לחה. אם כמה אזורים במסך לא מגיבים, נסו לסובב את המכשיר ולשנות את כיוון התצוגה, מה שלפעמים "מעיר" את חיישני המגע. במקרים קיצוניים, פנו למצב של שליטה קולית (אם זמין במכשיר) עד שתוכלו להגיע לתיקון מקצועי.

 

התמודדות עם אפליקציות קורסות

אפליקציה שקורסת שוב ושוב יכולה להרוס את היום, במיוחד אם זו אפליקציה שאתם חייבים להשתמש בה. סגרו את האפליקציה לחלוטין (לא רק למסך הבית אלא ממנהל המשימות) ופתחו אותה מחדש. אם זה לא עוזר, נקו את מטמון האפליקציה דרך הגדרות המכשיר ובדקו אם יש עדכון זמין לאפליקציה. כפתרון זמני, נסו למצוא אפליקציה חלופית שמספקת פונקציונליות דומה עד שהבעיה תיפתר.

התמודדות עם אפליקציות קורסות

טעינה מהירה במקרים דחופים

כאשר הסוללה מתרוקנת ואין זמן לטעינה מלאה, השתמשו בטכניקות טעינה מהירה. ראשית, כבו את המכשיר לחלוטין בזמן הטעינה – זו הדרך המהירה ביותר לטעון סוללה. אם אתם חייבים להשתמש במכשיר, לפחות הפעילו מצב טיסה והורידו את בהירות המסך למינימום. השתמשו במטען המקורי או במטען עם טכנולוגיית טעינה מהירה, והימנעו מלהשתמש במכשיר לפעולות עתירות משאבים כמו משחקים או צפייה בסרטונים בזמן הטעינה.

 

התמודדות עם בעיות פורט טעינה

לפעמים הבעיה אינה במכשיר עצמו אלא בחיבור הפיזי לטעינה. אם המכשיר לא מזהה את הכבל או נטען לאט מאוד, בדקו את פורט הטעינה לאיתור לכלוך ופסולת. השתמשו בקיסם עץ רך או במברשת שיניים ישנה ונקייה לניקוי עדין של הפורט. בדקו גם את הכבל עצמו לאיתור סימני בלאי או נזק, ואם ניתן, נסו כבל אחר. זה יכול לחסוך לכם ביקור מיותר במעבדה.

 

שירותי תיקון מהירים

ישנם מצבים שבהם התיקון העצמי אינו אפשרי ונדרשת עזרה מקצועית. במקרים של שבר מסך, תקלות בלוח האם, או בעיות חמורות אחרות, חשוב לדעת את האפשרויות המהירות ביותר לתיקון. אם אתם תוהים כמה עולה להחליף מסך לאייפד או מעוניינים לקבל הצעת מחיר לתיקונים אחרים, כדאי לפנות למעבדות שירות מוסמכות שיוכלו לספק מידע מקדים על עלויות והערכת זמן תיקון. קבלת הערכה מראש תעזור לכם לתכנן קדימה ולמנוע עיכובים מיותרים.

 

פתרונות ניידים בהגעה אישית

כשאין זמן להגיע למעבדה, שירותי תיקון ניידים יכולים להיות פתרון מצוין. יש היום לא מעט שירותי טכנאי פלאפון עד הבית שמגיעים אליכם למשרד, לבית או לכל מקום אחר ומתקנים את המכשיר במקום. אמנם שירותים אלה עשויים להיות יקרים יותר, אך החיסכון בזמן ובטרחה יכול להיות שווה את ההשקעה הנוספת, במיוחד אם מדובר במכשיר עבודה שאתם תלויים בו.

 

גיבוי מהיר בשעת חירום

לפני כל תיקון או אפילו כאשר אתם מנסים לפתור בעיה בעצמכם, גיבוי המידע החשוב הוא צעד קריטי. אם אין לכם זמן לגיבוי מלא, התמקדו בפריטים החשובים ביותר – תמונות אחרונות, אנשי קשר, והודעות חשובות. רוב מערכות ההפעלה המודרניות מציעות אפשרויות גיבוי מהיר לענן, וישנן גם אפליקציות צד שלישי שמאפשרות גיבוי מהיר וממוקד של הנתונים החשובים ביותר.

 

מניעה – המפתח לחיסכון בזמן

הדרך הטובה ביותר להתמודד עם בעיות היא למנוע אותן מלכתחילה. הקדישו כמה דקות בשבוע לתחזוקה שוטפת של המכשיר – מחקו קבצים זמניים, בצעו ריסטרט יזום, עדכנו אפליקציות ואת מערכת ההפעלה, וודאו שיש מספיק מקום אחסון פנוי (לפחות 10-15% מהנפח הכולל). השקעה קטנה בזמן כעת תחסוך לכם שעות של תסכול בהמשך.

 

סיכום

העולם המודרני אינו סובלני לעיכובים, וזה נכון במיוחד כשמדובר במכשירים הסלולריים שהפכו להיות חלק כה מרכזי בחיינו. עם הטיפים המהירים שפירטנו, רוב התקלות היומיומיות יכולות לקבל מענה מיידי או זמני שיאפשר לכם להמשיך בשגרה עד שתוכלו להגיע לפתרון מקיף יותר. שמרו על המכשיר מתוחזק היטב, הכירו את הפתרונות המהירים לבעיות הנפוצות, וגם אם תקלה תופיע באמצע יום עמוס, תוכלו להתמודד איתה בקלות וביעילות בלי לאבד קצב.

מניעה

אולי יעניין אותך גם

תג אוויר
גאדג'טים
איפה קונים אייר טאג?

לפני כמה שנים הומצא פתרון קטן וגאוני לשלל בעיות. אנו מדברים כמובן על האייר טאג – מכשיר מעקב שנועד לעזור לכם לעקוב ולאתר חפצים שלכם.

קרא עוד »